Spreker / Presenter: Daniela Rosario
Taal / Language: Nederlands
Organisatie / Organisation: Min Onderwijs Suriname
Locatie / Room: Q2.03

Het onderwijs staat onder enorme druk en de regering van Suriname heeft de grote uitdaging om het onderwijs op nationaal niveau te transformeren naar onderwijs met goede perspectieven voor de toekomst van onze kinderen. In dit kader is er een omslag gaande waar onderwijsgevenden worden aangezet om kindgericht betekenisvol onderwijs te ontwerpen.

De speerpunten van dit onderwijs is gestoeld op de talent- en innovatieontwikkeling van het (jonge) kind en deze te stimuleren voor de toekomst. Er is voornamelijk aandacht voor de 21eeuwse vaardigheden en een levenslang succesvol leren en handelen. De grootste transformatie ligt in het formatief handelen van elke leerkracht en waar leerlingen worden uitgedaagd om met systeemdenken, creatief, kritisch en probleemoplossend te kunnen presteren.

Na de ervaring met covid worden leerkrachten aangezet om op creatieve en vernieuwende wijze te kijken naar het onderwijs en zodanig te handelen om ook tijdens epidemische omstandigheden het onderwijs te garanderen aan onze jeugd. Zo hoopt deze regering te zorgen voor een onderwijs dat hoop geeft voor de toekomst van onze jongeren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter

Om een reactie te plaatsen, moet je inloggen of een account aanmaken.

Details

Naam event
2.3.4 Toekomstbestendig onderwijs in NL, Cur en Su. Kennis opdoen, delen en uitwisselen
Datum
wo 29 maart 2023 15:00 – 15:45
Locatie
Online en bij de Universiteit van Curaçao
Tijdsblok
15:00 - 15:45
Thema
Toekomstbestendig onderwijs in Nederland, Curaçao en Suriname
Doelgroep
Onderwijsmanagement

Aan agenda toevoegen

CDL UOC

Met de International Conference on Innovation in Education wil de UoC een trekker zijn en bijdrage leveren aan de moderne  ontwikkelingen en innovaties binnen het onderwijs door lokale -en internationale experts kennis, ervaring en best practices met elkaar te laten delen.

"International Conference on Innovation in Education 2023" 

wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande partners: