Daniela Rosario

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC), Onderdirecteur Ontwikkelingsdienst belast met onderwijs innovatie en implementatie

Over Daniela

Ik ben in 1995 gestart als inval docent Economie op de middelbare school, en twee daarna heb ik de overstap gemaakt om voltijds les te gaan geven. Innovatie creativiteit heeft altijd mijn aandacht gehad, ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen maar ook om bestaande zaken andere aan te pakken. Met de afronding van mijn economie studie aan de Universiteit van Suriname, begon ik mijn eigen manier van lesgeven aan te passen naar wat sloot bij de leerlingen hun beleving, interesse en motivatie. 
In 2002 maakte ik de overstap naar de lerarenopleiding, bij de opleiding Economie en als opleiding economie waren wij de innovators van het IOL, als docententeam verdiepten wij ons in alle onderwijsvernieuwingen relevant voor onze opleiding. 
In 2014 maakte ik de overstap naar de opleiding ICT in Education, een nieuwe richting, een innovatie opleiding gericht op het ondersteunen met en het aanleren van de nieuwe ICT tools in het onderwijs. Daarnaast was ik ook belast met het docent professionaliseringstraject vanuit het ministerie van onderwijs wetenschap en cultuur ten behoeve van leerkrachten in het onderwijsveld. In 2015 ronde ik mijn masterstudie in Education, Innovation & Implemtation af en is mijn passie voor onderwijsinnovatie gegroeid.. Met de nieuwe en verruimde kijk op het onderwijs van Suriname in vergelijking met dat van de wereld merkte ik al heel gauw dat het onderwijs niet staties maar iets dynamisch is en dat de leerkracht daarbij een heel belangrijke rol in heeft. 
In 2020 met het besluit tot aanpassing van de structuur, de inhoud (curriculum) en kwaliteitscontrole van het Surinaams onderwijs ben ik als pionier de innovatieboot ingestapt en belast geworden met onderwijstransformatie van het Surinaams Onderwijs. 

Laatste berichten

Geen berichten gevonden.

"International Conference on Innovation in Education 2023" 

wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande partners: