Kennis opdoen, delen en uitwisselen

Het Center for Digital Learning, een afdeling van de Universiteit van Curaçao dr. Moises da Costa Gomez, staat voor innovatie op het gebied van technologie binnen het onderwijs.

In het kader van innovatie en technologie organiseert de Universiteit jaarlijks diverse conferenties. De International Conference on Innovation in Education is een van de grote conferenties die plaatsvindt in maart waar met verschillende parallelsessies relevante onderwerpen in workshops, hands-on en presentaties aan bod komen. Naast de workshops zullen er ook andere mogelijkheden zijn om te netwerken en kennis te maken met organisaties. Tevens bieden wij de mogelijkheid dat deelnemers informeel onderling ervaring uitwisselen en wellicht nieuwe samenwerkingsimpulsen vinden.

Onderwerpen die bij deze conferentie als meest belangrijk -of relevant worden aangemerkt, krijgen in de miniconferentie apart de aandacht..

Thema's

Toekomstbestendig onderwijs in Nederland, Curacao en Suriname

Educatieve ICT-architectuur

Educatieve ICT-architectuur

Digitale didactiek

Digitale geletterdheid

Educatieve marketing

Internationalisering van het onderwijs

Door het toepassen van technologie in de onderwijsactiviteiten wordt het mogelijk om afstandsonderwijs aan te bieden in de vorm van blended learning en andere vormen van e-learning. Technologie biedt vele mogelijkheden om een groter publiek te kunnen bereiken en samen met partners kunnen wij gebruik maken van lokale onderwijsacitivteiten en processen. 

Met de International Conference on Innovation in Education wil de UoC een bijdrage leveren aan de moderne ontwikkelingen en innovaties binnen het onderwijs door lokale -en internationale experts kennis, ervaring en best practices met elkaar te laten delen.

Het belang van de integratie ICT binnen het onderwijs is onder meer duidelijker gebleken bij de intrede van de COVID-19 pandemie in maart 2020 binnen onze samenleving en waardoor alleen online aanbod van onderwijs mogelijk was tijdens de lockdown periode.

"International Conference on Innovation in Education 2023" 

wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande partners: