Spreker / Presenter: Frans Schouwenburg
Taal / Language: Nederlands
Organisatie / Organization: KennisNet /NL
Locatie / Room: QI.04/05

In deze sessie neemt Frans Schouwenburg van Kennisnet u mee in strategieën en aanpakken om gesprekken over onderwijs en het gebruik van ict van diepte en structuur te voorzien.

Vier in Balans is al ruim 20 jaar het basismodel voor ict-beleidsplannen. De vier componenten zijn Onderwijsvisie, deskundigheid, toepassingen en infra-structuur.

Als deze vier componenten met elkaar in balans zijn is er de grootste kans dat ict in het onderwijs ook gaat renderen. Maar toch lukt dit niet altijd. In deze sessie bespreken we de kracht van het vier in balansmodel en ook de belangrijkste praktische hulpmiddelen die in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld om uw visie op ict in de school te helpen ontwikkelen, ordenen en te completeren. Alles gebaseerd op de meest recente inzichten uit onderzoek en ervaringen uit de onderwijspraktijk.

Deze sessie is primair gericht op schoolleiders, afdelingsleiders, bestuurders, beleidsmedewerkers en ict-coördinatoren. De sessie is zeker ook interessant voor leraren omdat zij bij ieder gesprek de sleutelfiguur zijn die het werken met ict in praktijk brengt.

Relevantie publicatie over dit onderwerp in het Nederlands https://www.kennisnet.nl/publicaties/vier-in-balans-een-betrouwbaar-houvast-bij-keuzes-voor-ict-inzet-in-het-onderwijs/  en in het Engels: https://www.kennisnet.nl/app/uploads/kennisnet/onderwijsvernieuwing/Documenten/Kennisnet-Four-in-balance-2023.pdf

1 reactie

  • Aaliyah Helmijr

    Halo allemaal, ik ben Aaliyah en ik zal deze meeting gaan begeleiden. Als er vragen zijn stelt ze gewoon in comment box en ik zal ze naar voren brengen tijdens de sessie. En als u niet antwoord erop krijgt tijdens de sessie zal de vraag later worden beantwoord door Meneer Schouwenburg hemzelf!

Laat een reactie achter

Om een reactie te plaatsen, moet je inloggen of een account aanmaken.

Details

Naam event
1.2.2 Vier in Balans brengt structuur in ieder gesprek over onderwijs en ICT
Datum
di 28 maart 2023 15:00 – 15:45
Locatie
Online en bij de Universiteit van Curaçao
Tijdsblok
15:00 - 15:45
Thema
Toekomstbestendig onderwijs in Nederland, Curaçao en Suriname
Doelgroep
Onderwijsmanagement

Aan agenda toevoegen

CDL UOC

Met de International Conference on Innovation in Education wil de UoC een trekker zijn en bijdrage leveren aan de moderne  ontwikkelingen en innovaties binnen het onderwijs door lokale -en internationale experts kennis, ervaring en best practices met elkaar te laten delen.

"International Conference on Innovation in Education 2023" 

wordt mede mogelijk gemaakt door onderstaande partners: